“Ik zou Mattia Binotto laten terugkeren bij Ferrari, ze hebben hem nodig”

Ferrari
Ferrari

Mattia Binotto werd eind vorig jaar aan de kant geschoven bij Ferrari en vervangen door Frederic Vasseur. Ook nu blijft Ferrari het echter moeilijk hebben. Volgens Damon Hill zou Mattia Binotto terugbrengen een oplossing kunnen zijn.

Tijdens de laatste episode van de ‘F1 Nation podcast’ suggereerde Damon Hill dat Ferrari misschien Mattia Binotto opnieuw in dienst zou moeten nemen om samen te werken met zijn opvolger Frederic Vasseur en een deel van zijn verantwoordelijkheden op zich te nemen.

“Ik vond het niet de juiste rol voor hem,” verwijst Hill in de podcast naar de beslissing van Ferrari om hem in 2019 aan te stellen als teambaas. “Hij is technisch, ik denk dat hij erg waardevol en belangrijk is voor het team.”

“Ik geloof dat hij een ongelooflijk talent heeft, ik zou hem terugbrengen en zeggen dat hij de technische kant mag leiden. Hij is uiteraard een erg slim iemand, ik weet niet wat er mogelijk is.”

Damon Hill was naar eigen zeggen verrast dat Ferrari er niet voor gekozen heeft om een dubbele managementstructuur te hanteren waarbij Vasseur en Binotto de taken verdelen.

“Er is nog een belangrijk ander aspect aan het zijn van teambaas, iets waarin sommige mensen goed zijn,” vertelde Damon Hill. “Veel draait in de F1 rond geld, rond strategie en marketing. Het is misschien niet zijn belangrijkste focus, het is misschien niet iets waarvan je houdt en dat je passie is.”

“Maar ik was verrast dat Ferrari hen beide niet aanstelde, want ik denk dat Fred Vasseur de man is die het racen erg goed begrijpt.”