Formule 1 doneert 1 miljoen euro en maaltijden ‘Paddock Club’ voor slachtoffers watersnood in Emilia-Romagna

@vigilidelfuoco - Twitter
@vigilidelfuoco - Twitter

Eerder raakte al bekend dat Ferrari 1 miljoen euro doneert om de slachtoffers van de overstromingen in de regio Emilia-Romagna te helpen. Ook de Formule 1 volgt nu dat voorbeeld en doneert eveneens 1 miljoen euro.

De regio van Emilia-Romagna werd de voorbije dagen zwaar getroffen door overvloedige regenval en noodweer. Daardoor moesten duizenden mensen geëvacueerd worden en vielen er ook verschillende dodelijke slachtoffers. 

Woensdag besloot de Formule 1 om de GP van Emilia-Romagna af te gelasten, dit nadat het circuit van Imola eveneens door watersnood getroffen werd. Daarnaast wilden de F1 en de organisatoren ook gene extra belasting zijn voor de nooddiensten die uiteraard andere dringende werkzaamheden dan het in de goede banen leiden van een F1-race.

De Formule 1 heeft na het afgelasten van de race laten weten dat het net als Ferrari een bedrag van 1 miljoen euro doneert aan een speciaal opgericht fonds voor de slachtoffers van de overstromingen. Daarnaast zal er ook heel wat voedsel en water gedoneerd worden afkomstig van verschillende bronnen waaronder de befaamde ‘Paddock Club’, het circuit, de teams en de F1 Hospitality. 

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print