Mercedes is optimistisch: “Het circuit in Singapore biedt kansen”

Mercedes media
Mercedes media

Na een moeilijk raceweekend in Monza verwacht het Mercedes F1 team op het Marina Bay Circuit in Singapore een heel stuk beter te presteren.

“Er zijn redenen om aan te nemen dat de wagen beter zal presteren, het circuit in Singapore is een maximum downforce circuit,” aldus Andrew Shovlin. “Onze performance op high downforce circuits zoals Barcelona, Boedapest en zelfs op Zandvoort was goed, we hadden er een zeer sterke performance.”

“We hopen dat we terug beter zijn en ons in een positie bevinden waarin we voor podiumplaatsen kunnen gaan.”

Bij Mercedes zijn ze ervan overtuigd dat ze in Singapore opnieuw meer vooraan zullen kunnen meedoen.

“Het circuit in Singapore zorgt voor enkele unieke uitdagingen en er zijn dit jaar ook enkele wijzigingen aan de layout,” aldus Vowles.

“Er zijn vier bochten tegen het einde van het rondje verwijderd, daar waar er onder de tribune werd gereden. Daar is nu een langer recht stuk voor in de plaats gekomen en dat zal een beetje het functioneren van de banden beïnvloeden. Er zal iets minder energie zijn maar het blijft een abrasief baanoppervlak. We hebben de zachtste bandencompounds hier dus het zal op het vlak van de banden een zware race worden, het baanoppervlak is ook erg hobbelig.”

“Voeg daar nog aan toe dat het een nachtrace is. Er zijn voldoende uitdagingen maar we zijn erg optimistisch en denken dat we sterk gaan presteren.”