“Mercedes is zo goed als rond met George Russell voor 2022”

Williams Racing
Williams Racing

Als we de Russische F1-commentator Alexey Popov mogen geloven is de kans groot dat we volgend jaar George Russell achter het stuur van een Mercedes zullen zien, dat staat te lezen in ‘Daily Express.’

Volgens Popov is het zo goed als zeker dat George Russell volgend jaar bij Mercedes zal rijden en hij voegt er aan toe dat het niet is om Lewis Hamilton te vervangen. De geruchten van een overstap van Russell naar de hoofdmacht zijn niet nieuw maar noch Williams, noch Mercedes willen er tot nu toe op reageren.

Mercedes-teambaas Toto Wolff liet al weten dat hun steun volledig uitgaat naar Bottas en Hamilton en dat ze voor 2022 allerlei pistes bekijken, zonder daarover meer in detail te treden. De jonge Brit is als Mercedes-junior natuurlijk topkandidaat en er waren zelfs even geruchten dat hij Bottas nog dit seizoen zou gaan vervangen maar dat werd door Wolff ontkent.

Tijdens de TV-uitzending van zondag op de Russische zender ‘Match TV’ vertelde commentator Alexey Popov dat  ‘een bron’ hem gezegd had dat Bottas zijn zitje bij Mercedes zal verliezen.

“Ik ga mijn bron niet onthullen,” aldus Popov. “Maar er doen hier in Monaco altijd veel geruchten de ronde in de paddock.”

“Ze hebben me gezegd dat Russell voor minstens twee jaar naar Mercedes zal gaan, en niet om Hamilton te vervangen. Alles is zo goed als rond.”

Volgens Popov bestaat de kans dat Bottas volgend jaar terug in een Williams te bewonderen zal zijn. 

“Dat is gewoon een gok van mij,” gaat de Rus verder. “Maar het feit dat Russell volgend jaar in een Mercedes zit is zo goed als zeker.”

Zowel Russell als Bottas zijn einde contract aan het einde van 2021 en de jonge Brit, aan zijn derde seizoen bezig bij Williams, lijkt klaar te zijn voor een stap hogerop. Valtteri Bottas daarentegen, beleeft een eerder moeilijk seizoensbegin bij Mercedes, dat ziet ook Alexey Popov.

“Hij is hopeloos achterop ten opzichte van Verstappen en Hamilton en hij doet nu al niet meer mee in de strijd om de wereldtitel. Zelfs Lando Norris staat nu voor hem,” besluit Popov.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022