Red Bull: “Sergio Perez moet zijn kwalificatie verbeteren”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Sergio Perez moet tot dusver dit seizoen bij Red Bull duidelijk onderdoen voor Max Verstappen. Uiteraard is het logisch dat hij als nieuwkomer in het team wat ‘aanpassingsproblemen’ heeft maar volgens Dr. Helmut Marko kan Perez dit jaar wel bijzonder belangrijk voor het team zijn, al zal hij daarvoor wel zijn kwalificatie moeten zien te verbeteren.

Max Verstappen liet in het verleden al meermaals verstaan dat hij de voorbije jaren een sterke tweede rijder in het team heeft gemist, iets dat absluut noodzakelijk is om in de titelstrijd tegenover Mercedes beter een vuist te kunnen maken. In Monaco slaagde Perez er voor het eerst in om voor Hamilton te finishen en zo belangrijke punten af te snoepen.

Volgens Dr. Helmut Marko moet Sergio Perez zijn kwalificatie zien te verbeteren omdat hij enkel zo ook tijdens de rest van het seizoen punten zal kunnen wegkapen van Hamilton en Mercedes die belangrijk kunnen zijn in de beslissing van de titelstrijd.

“Hij is tot dusver simpelweg te zwak tijdens de kwalificatie,” aldus Marko tegenover ‘Sport Bild’.

“Indien hij op hetzelfde niveau als Bottas zou presteren dan denk ik niet dat Mercedes in Barcelona een strategie met twee pitstops had kunnen hanteren. Dat is ons grootste handicap momenteel.”

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner was het daarmee eens, ook Horner meent dat Perez bijkomende vooruitgang moet zien te boeken, zeker wat de kwalificatie betreft.

“Ik denk dat hij meer problemen heeft op zaterdag dan op zondag,” aldus Horner afgelopen weekend in Monaco.

“Zijn racesnelheid is meestal zeer, zeer sterk. Wat zaterdag betreft … daar is nog werk aan, we moeten hem helpen op dat vlak comfortabeler te zijn. Dat zal echter wel komen.”

“Je ziet bij de meeste rijders die van team zijn veranderd, misschien op Carlos Sainz na, dat het enige tijd vraagt om de juiste snelheid te vinden.”