Mercedes kiest opmerkelijk weinig superzachte banden voor de GP van België

Pirelli heeft vandaag bandenkeuzes van de verschillende teams en rijders voor de GP van België bekendgemaakt.

Meestal kiezen de topteams voor ongeveer een gelijkaardige verdeling wat de bandencompounds betreft maar voor de GP van België wordt daar sterk van afgeweken.

Ferrari opteert voor haar rijders voor slechts één setje van de hardste bandencompound, de medium band. Vettel en Raikkonen krijgen ook vijf setjes soft en zeven setjes supersoft ter beschikking.

Ook Williams opteert voor zeven setjes van de supersoft, terwijl Red Bull zes setjes supersoft koos. Ook de meeste andere teams opteerden voor zes of zeven setjes van de supersoft.

Mercedes deed dat opvallend genoeg niet. Lewis Hamilton en Nico Rosberg krijgen slechts vier setjes van de supersoft. Mercedes opteerde het meest van alle teams voor de soft. Hamilton krijgt daarvan één setje meer dan Rosberg, dit ten koste van de medium band.

Het grote verschil in bandenkeuze tussen Mercedes en de teams van Ferrari en Red Bull kan tijdens de GP van België voor grote verschillen in de strategische keuzes zorgen. Na de zomerpauze komen we te weten wat voor effect de bandenkeuze zal hebben tijdens de kwalificatie en de race.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}