Renault F1 versnelt investeringsplan

Renault heeft de mogelijkheid om haar initiële vijf jaren plan voor de Formule 1 te versnellen door nieuwe investeringen van de zusterbedrijven.

Toen Renault dit seizoen opnieuw de Formule 1 instapte als fabrieksteam had Renault verwachtingen. Het had als doel om het voormalige team Lotus, met haar basis in Enstone, opnieuw op te bouwen.

Zes maanden na de start van dit project heeft de Franse fabrikant beslist dat het niet kan wachten tot 2020 om opnieuw te strijden voor het kampioenschap.

“We gaan de plannen versnellen en het totaalpakket verhogen”, vertelt Abiteboul tegenover Autosport. “We bedachten een plan van vijf jaar, met een investeringspakket, maar enkele weken terug hadden we de goedkeuring om dat pakket te verhogen en het te versnellen.”

“We willen zo snel mogelijk het verschil maken. Dan is het versnellen van het proces geen slecht idee.”

Abiteboul voegt daaraan toe dat het verlies (zo’n 57 miljoen dollar) van Lotus in 2015 geen impact heeft op de plannen van het nieuwe team. “Dat was iets dat algemeen bekend was bij Renault. We wisten maar al te goed hoe we er financieel voor stonden, dus het was geen verrassing. Dit alles strookt volledig met de plannen. Misschien kunnen mensen nu beter verstaan waarom we veel tijd nodig hadden.”

Nu dat Renault zich haast volledig bezig houdt met de wagen van 2017, is Abiteboul tevreden met de vooruitgang. “Wat de krachtbron betreft lopen we volgens plan. Het feit dat we een goede betrouwbaarheid hebben dit seizoen is fantastisch. Daardoor kunnen we ons focussen op het verbeteren van de wagen voor de toekomst.”

“Het is een ambitieus plan, maar ik ben heel tevreden met de structuur en de ambitie op vlak van de motor”, gaat Abiteboul verder. “Wat het chassis betreft komt er volgend jaar een grote verandering in de reglementen voor de aerodynamica. Elke keer dat we de nieuwe wagen voor 2017 in de windtunnel plaatsen, is er een grote vooruitgang. Dat is goed.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print