Mercedes leert nog veel over haar nieuwe motor: “Plots kan het fout gaan”

De F1-teams bevinden zich langzaam aan in de laatste voorbereidende fase voor de eerste wintertest in Jerez, die eind deze maand plaatsvindt. Mercedes is uitgebreid haar nieuwe motor aan het testen en blijkbaar leren ze er nog enorm veel uit.
image
2014 en de nieuwe V6-turbomotoren, we kunnen er maar niet over ophouden want het kan mogelijk voor het spannendste F1-seizoen in jaren zorgen. Vooral de betrouwbaarheid zou een probleem kunnen vormen dit seizoen en dat beseffen ze ook bij Mercedes.

Volgens Niki Lauda is vooral de koeling een probleem bij de nieuwe motoren. Alles is naar verluidt erg gevoelig voor de minste wijziging.

“We leren constant nieuwe dingen,” zei Niki Lauda tegenover Auto Motor und Sport. “Plots moet je enorm veel zorg dragen voor zaken zoals waterdruk en het aanbrengen van koele lucht. De olie en het water moeten zich binnen een specifiek temperatuurvenster bevinden. Indien je een klein beetje boven een specifieke limiet gaat dan draait alles plots in de soep.”

Volgens Niki Lauda zitten de fabrieksteams die hun eigen motor ontwikkelen dan nog in de beste positie. De teams die een motor afnemen van een motorpartner moeten zich baseren op de info die ze van die motorpartner krijgen en vooral hopen dat hun koeling het uithoudt.

“Vier klanten betekent vier bronnen van informatie. Iedereen heeft zijn of haar eigen specifieke problemen. Op deze manier kunnen we echter sneller bepaalde dingen detecteren en eruit leren,” besluit Lauda.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}