Mercedes moet opnieuw de kerbstones vermijden: “Verstappen kan ons in de problemen brengen”

De problemen met de F1-bolide van Mercedes zijn nog niet van de baan, dat is de boodschap die Mercedes verkondigt in de aanloop naar de race.


Tijdens de eerste race in Oostenrijk kregen Valtteri Bottas en Lewis Hamilton van Mercedes te horen dat ze zoveel mogelijk de kerbstones moesten proberen vermijden omdat ze een probleem op de wagen veroorzaakten.

Het over de kerbstones rijden veroorzaakt vibraties en trillingen die op zich dan weer storingen in het elektronisch systeem van de Mercedes F1-bolide veroorzaken. Een week geleden vreesde Mercedes zelfs dat beide wagens plots zouden uitvallen.

Ondertussen werden diverse maatregelen genomen maar ook nu nog luidt volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff de boodschap dat de zware kerbstones zoveel mogelijk vermeden moeten worden. Wolff vreest echter dat Max Verstappen roet in het eten kan komen gooien.

“Ongetwijfeld zullen er ronden zijn waarin we de kerbstones niet kunnen vermijden,” aldus Toto Wolff tijdens een mediasessie. “Als Max te dicht in onze buurt rijdt dan kunnen we onmogelijk netjes van de kerbstones af blijven, of hij dan voor of achter ons rijdt maakt niet uit.”

“We willen vooral de boel niet constant belasten door de kerbstones te blijven gebruiken. Daarover maken we ons het meeste zorgen.”

“Als iedereen op een bepaald moment positie heeft ingenomen zonder dat er onderlinge strijd is dan moeten we proberen de kerbstones te vermijden. Het is trouwens een probleem dat we enkel in Oostenrijk hebben en dat specifiek is voor dit circuit.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print