Agressieve afstelling voor ‘droog weer’ moet Charles Leclerc naar voor helpen

Een agressieve afstelling van zijn F1-bolide voor droge weersomstandigheden moet Ferrari-rijder Charles Leclerc naar voor helpen tijdens de GP van Stiermarken.


Charles Leclerc kende in de regen een teleurstellende kwalificatie. De slechte performance op zaterdag valt volgens Leclerc deels toe te schrijven aan het feit dat hij voor een agressieve droogweerafstelling heeft gekozen.

“Het was een tricky kwalificatie,” zei Leclerc gisteren na afloop. “Het resultaat is echter dat we niet snel genoeg zijn. Ik heb geprobeerd om te pushen maar het volstond niet.”

Leclerc reed oorspronkelijk een elfde tijd maar door een gridpenalty voor het hinderen van Daniil Kvyat zal Leclerc pas als veertiende op de startgrid staan. Het is dus maar te hopen dat Leclerc zijn agressieve afstelling van de SF1000 soelaas biedt tijdens de race. Anders wacht de Monegask een verschrikkelijke race.

“Op het vlak van de afstelling van de wagen ben ik redelijk agressief gegaan. Wanneer het droge weersomstandigheden zijn denk ik dat we ervan kunnen profiteren maar op het vlak van natte weersomstandigheden denk ik dat we er iets te veel nadeel van ondervonden. Hopelijk kunnen we tijdens een droge race echter profiteren van onze agressieve benadering.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print