“Dit is ondermaats voor een team dat als naam Ferrari heeft”

Voor het tweede raceweekend op rij slaagde Ferrari er niet in om met beide wagens door te stoten naar Q3, laat staan dat het kon strijden voor de polepositie. Ferrari-teambaas Mattia Binotto geeft ruiterlijk toe dat Ferrari ondermaats presteert.


Een tiende en elfde tijd, dat was het povere resultaat van Ferrari tijdens de tweede kwalificatie van het seizoen. Ook tijdens de eerste kwalificatie kon één van beide Ferrari’s niet doorstoten naar Q3 en dit weekend komt er ook nog eens een gridpenalty voor Charles Leclerc bovenop.

De alarmklokken in Maranello gingen al af na het eerste raceweekend en na de wanprestatie van gisteren zullen ze zeker afgaan. Ferrari bracht immers vervroegd updates naar de Red Bull Ring en ook die lijken geen oplossing te bieden voor de onderperformance van de SF1000.

“Dit was echt een teleurstellende dag,” zuchtte Binotto na afloop van de kwalificatie volgens de officiële F1-website. “We moeten aanvaarden dat de stopwatch nooit liegt.”

“Tijdens twee kwalificaties, ook al was het in compleet verschillende omstandigheden, waren we niet competitief. Dat niet alleen tegenover onze naaste rivalen van de voorbije jaren, maar ook tegenover anderen die zich tot gisteren normaal achter ons bevonden.”

De vervroegde updates voor de SF1000 lijken duidelijk geen groot prestatievoordeel op te leveren. Bij Ferrari is het nu dan ook alle hens aan dek om de oorzaak hiervan te vinden en de wagen zo snel mogelijk competitiever te maken.

“We hebben erg hard gewerkt om vroeger dan gepland hier updates op de wagen te kunnen plaatsen maar ze hebben hun waarde niet op de baan bewezen,” aldus Binotto.

“We moeten de oorzaak zien te vinden en onze situatie zien te veranderen. Dit is gewoonweg niet goed genoeg voor een team dat de naam Ferrari draagt. We kunnen de feiten niet negeren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print