Mercedes-motor leverde 1022 pk tijdens kwalificaties in Silverstone

Volgens data die ‘Motorsport.com’ heeft leverde de Mercedeskrachtbron van Lewis Hamilton 1022 pk tijdens de kwalificaties voor de GP van Groot-Brittannië.


Mercedes domineerde de kwalificaties voor de GP van Groot-Brittannië met een één-twee voor Hamilton en Bottas. Max Verstappen voerde de rest van het veld aan met een derde plaats op ruim een seconde van polesitter Hamilton en dat is in de Formule 1 een gigantisch verschil.

Tijdens de wintertests in Barcelona was het gespreksonderwerp het beruchte DAS-systeem van Mercedes maar nu blijkt ook dat de Mercedesmotor bijna veruit de krachtigste is van het hele veld.

Uit metingen tijdens de kwalificaties voor de GP van Groot-Brittannië bleek dat de Mercedes-motor van Hamilton 1022 pk uitbraakte terwijl die van Bottas niet veel slechter deed met 1020 pk.

Honda komt het dichtst in de buurt van de ‘Silberpfeile’ en moet achtentwintig pk toegeven terwijl Renault zevenendertig stuks tekort komt en Ferrari het rijtje sluit met tweeënveertig stuks.

In Silverstone zou dat betekenen dat Mercedes een winst van vier tienden van een seconde boekt op Red Bull met haar krachtbron, de rest moet in de aerodynamica en het chassis gezocht worden.

Tot dusver heeft de FIA niets onreglementairs gevonden bij Mercedes en is er dus niets aan de hand, dit in tegenstelling tot Ferrari tijdens de tweede seizoenshelft van 2019. Toen werden er meteen vraagtekens geplaatst bij de plotse vermogenswinst van de Scuderia.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner