“Renault werd door ex-medewerkers van Racing Point getipt”

Deze week komen we te weten of de Racing Point F1-bolide, ook wel de ‘Roze Mercedes’ genoemd, na het protest van Renault illegaal wordt verklaard.


Het protest van Renault volgde pas tijdens de tweede race, gevolgd door bijkomende protesten tijdens de derde en vierde race. Telkens was het Renault dat protest indiende maar ook de andere teams kijken met argusogen naar de zaak.

Ook heel wat andere teams vinden het opmerkelijk hoe gedetailleerd Racing point de Mercedes F1-bolide uit 2019 wist na te maken. Er werd wel degelijk kennis opgedaan door specifieke onderdelen bij Mercedes af te nemen, kennis die moeilijk te vergeten is het jaar nadien.

Racing Point beweert verder dat er veel is nagemaakt op basis van foto’s die van de Mercedes W10 uit 2019 werden genomen maar daar geloven de andere teams maar weinig van.

Renault richt haar protest vooral op de remmen van de Racing point RP20 en dat omdat zoiets bijzonder moeilijk na te maken is. Nu zou blijken dat Racing Point de remmen van Mercedes uit 2019 zou gebruikt hebben. Tot 31 december 2019 was er op dat vlak geen probleem want ‘brake ducts’ stonden tot dan niet op de lijst met onderdelen die je zelf moet maken.

Racing Point is van mening dat het een onderdeel uit 2019 betreft en dat daarom de regels van 2019 daarvoor gelden. Grote vraag is nu of de FIA daarin zal meegaan en het daar mee eens is.

Er lijkt trouwens een opmerkelijke wending in de zaak te komen want volgens ‘Auto, Motor und Sport’ doet in de paddock het gerucht de ronde dat Renault getipt werd door ex-medewerkers van het Racing Point F1 team. Die kunnen eventueel een cruciale rol spelen indien het tot een rechtszaak zou komen tegenover hun voormalige werkgever.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print