Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff herontdekt de liefde voor de F1

Toto Wolff heeft dit jaar naar eigen zeggen zijn liefde voor de F1 herontdekt, dit door de verbeten strijd die zijn team moet leveren met Ferrari.

Na de eerste vijf races van het seizoen heeft Mercedes drie keer gewonnen en Ferrari twee keer. In de strijd voor het kampioenschap bij de constructeurs bedraagt het verschil tussen de twee teams slechts een luttele acht punten.

Dat is een heel ander beeld dan dat we de voorbije drie seizoenen te zien kregen, toen Mercedes alles en iedereen overvleugelde en de concurrentie haast moest rekenen op tegenslag of een fout van de Duitse formatie. Toto Wolff had daar natuurlijk niets op tegen maar hij geeft wel toe dat een strijd, zoals die er dit jaar is, de sport weer doet opleven.

“We moeten elke week tot het uiterste gaan, dat is de nieuwe realiteit in 2017,” vertelt Wolff. “De voorbije drie jaar waren natuurlijk fantastisch, maar dit jaar heb ik mijn liefde voor de sport herontdekt.”

De Grote Prijs van Monaco is de klassieker der klassiekers op de kalender en Wolff is er zeker van dat de overwinning van Hamilton in Spanje er niet voor gezorgd heeft dat het team op zijn lauweren gaan rusten is.

“Als we Monaco tot een goed einde brengen gaat het dak van de garage er af, we zijn er helemaal klaar voor,” aldus de Oostenrijker. “Monaco wordt een heel andere race dan Barcelona. De omstandigheden, de werkomgeving en de uitdagingen voor onze rijders zijn helemaal anders dan in alle andere races en als je het maximum er wil uithalen moeten alle puzzelstukjes op de juiste plaats vallen. Je hebt niet alle factoren onder controle en dan moet je het geluk soms een handje helpen op het juiste moment als je wil dat alles op zijn plaats valt.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022