Mercedes onder druk: “Een foute strategische keuze kan de titelstrijd beslissen”

Mercedes zit met kopzorgen voorafgaand aan de GP van Mexico. Het beseft immers dat een foute strategische keuze eventueel de titelstrijd kan beslissen.

Lewis Hamilton en Nico Rosberg kwalificeerden zich samen op de eerste startrij. Beide Mercedes-bolides staan echter op de zachte en dus tragere bandencompound. Red Bull start met beide wagens op de tweede rij en op de superzachte band. Die band is in principe sneller en biedt ook bij de start meer grip.

Mercedes zit voorlopig met een vat vol vraagtekens. Veel zal afhangen van wat er bij de start gebeurt en vervolgens het lange rechte stuk van ruim 900 meter tot aan de eerste bocht. Bij Mercedes willen ze Hamilton en Rosberg dezelfde kansen geven, niet enkel wat de overwinning betreft maar ook voor de titel.

“We hebben een grote verantwoordelijkheid tegenover onze twee rijders,” aldus Toto Wolff. “We willen de race winnen maar beide rijders op een andere strategie zetten terwijl je niet weet welke de juiste is kan voor een resultaat zorgen waarbij je het een en het ander hebt uit te leggen.”

Bij Mercedes willen ze absoluut vermijden dat de ene rijder zich benadeelt voelt tegenover de andere. Dat kan voor een moeilijke strategische keuze zorgen.

“We hebben dat de voorbije jaren al meegemaakt. Je krijgt dan de vraag waarom je de ene rijder op een bepaalde strategie hebt geplaatst terwijl de andere strategie de betere was. Indien we rijders op een verschillende strategie plaatsen dan is dat omdat we willen winnen en omdat we niet weten wat de beste strategie is. Er rust dan ook verantwoordelijkheid en een druk op onze schouders. We willen het immers juist doen en ze allebei dezelfde kansen geven,” besluit de motorsportbaas van Mercedes.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022