Ricciardo: “Met de supersoft Mercedes aanvallen bij de start”

Volgens Daniel Ricciardo kan Red Bull tijdens de start van de race een bijzonder goede zaak doen. Daarna is volgens de Australiër alles mogelijk, al zal veel afhangen van die start.

Red Bull opteerde ervoor om Verstappen en Ricciardo op de supersoft te laten doorstoten naar Q3, daar waar Mercedes voor de soft koos. Verstappen en Ricciardo starten dus op de zachtste van beide bandencompounds, wat een voordeel zou moeten geven bij de start.

De supersoft biedt immers veel meer grip, wat gecombineerd met het erg lange rechte stuk naar de eerste bocht (900 meter), ervoor kan zorgen dat Red Bull bij de start Mercedes kan gaan aanvallen. Nadeel is echter wel dat de supersoft slechts enkele ronden mee gaat, waardoor Red Bull-bolides waarschijnlijk sneller de pitlane zullen moeten opzoeken.

“Het zou ons een voordeel moeten geven wat het gripniveau betreft. Indien je een perfecte start maakt zou je een gridpositie moeten goedmaken,” aldus Ricciardo. “Indien Mercedes een perfecte start maakt en wij maken een perfecte start dan zou je een plaats moeten winnen. In een ideaal scenario zou me dat in een goede positie moeten plaatsen waarbij ik een goede slipstream heb. Wanneer je dan zo’n 200 meter rijdt dan zou de slipstream het moeten overnemen. De eerste 100, 200 meter zullen dan ook waarschijnlijk het verschil maken. Vervolgens moet je iemand zien te vinden waarbij je in de slipstream duikt.”

Ricciardo hoopt alvast om minstens een van beide Mercedes-bolides te kunnen inhalen bij de start. Daarna is volgens Ricciardo alles mogelijk.

“Indien we dat tegen de race begrijpen en de banden in een betere temperatuurvenster krijgen dan is alles mogelijk. Nico ondervond het grootste deel van de dag problemen dus ik denk dat het interessant zal worden. Indien we met de supersoft een goede positie kunnen claimen bij de start dan kan het uitermate interessant worden,” besluit Ricciardo.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022