Mercedes ontdekte problemen met haar F1-bolide al op vrijdag

De problemen waarmee Valtteri Bottas en Lewis Hamilton tijdens de GP van Oostenrijk af te rekenen kregen kwamen voor Mercedes niet als een verrassing.


Mercedes werd op vrijdag immers al met problemen op Valtteri Bottas zijn F1-bolide geconfronteerd. Die problemen waren ernstig en tijdens de race op zondag vreesde Mercedes zelfs dat beide wagens zouden uitvallen.

“We wisten op vrijdag al van de problemen aangezien we toen aan het einde van één van beide sessies een probleem zagen optreden bij Valtteri,” aldus Andrew Shovlin van Mercedes. “Dat was het eerste teken dat we problemen hadden.”

“Vervolgens hadden we op zaterdag herhaaldelijk problemen en we gingen dan ook naar de race met de gedachte dat we het opnieuw zouden ervaren. Het lijkt eigen aan de constructie van de wagen dus van zodra we de wagen samenstellen en er mee rijden treed het op een bepaald moment op. Het is alleen maar de vraag wanneer dat het geval is.”

Tijdens de race vroeg het team aan Bottas en Hamilton om zo veel mogelijk de kerbstones te vermijden. Dat waren dus zeker geen verdoken teamorders maar eerder om het probleem dat Mercedes met haar F1-bolides ondervond niet fataal te laten worden.

“Het was een soort elektronische ruis die ontstaat en storingen veroorzaakt naar andere systemen toe,” probeert Shovlin het probleem waarmee Mercedes geconfronteerd werd te verklaren.

“Bij Valtteri zagen we het ongeveer halverwege de race optreden terwijl Lewis het pas later kreeg. Het is elektronische ruis die heel wat andere zaken beïnvloedt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}