Mercedes: “Opgelucht dat we tweede zijn geworden, in 2024 willen we één plaats beter doen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team slaagde erin om uiteindelijk de strijd met Ferrari om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap te winnen. In een video waarin het terugblikt op de GP van Abu Dhabi laat het Mercedes F1 team verstaan dat het opgelucht was dat het die strijd wist te winnen.

De strijd tussen Mercedes en Ferrari om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap was erg close. Letterlijk tot aan de finishvlag werd er gestreden voor die tweede plaats en het was uiteindelijk Mercedes dat die strijd wist te winnen.

Een voordeel van die tweede plaats is extra prijzengeld, een nadeel dat eraan is verbonden is minder windtunneltijd dan het team dat als derde eindigde. Toch zijn ze bij Mercedes erg blij en opgelucht dat ze de strijd om de tweede plaats wisten te winnen. Bij Mercedes zijn ze echter blij met die tweede plaats.

“Het uiteindelijk doel van ons allemaal is om wereldtitels te winnen en daarin zijn we dit jaar niet geslaagd,” aldus Rosie Wait, hoofd van de racestrategie bij Mercedes. “Gezien de performance en de uitdagingen waarmee we geconfronteerd werden is de tweede plaats echter een zeer goed resultaat. De sfeer is er dan ook vooral één van blijdschap en opluchting dat we tweede zijn geworden.

“Nu kunnen we al onze energie investeren in het één positie hoger eindigen volgend jaar.”