Mercedes probeerde Williams te foppen met ‘valse’ pitstop

Bij Mercedes probeerden ze tijdens de GP van Groot-Brittannië Williams te verschalken met een ‘valse’ pitstop.

Beide rijders van Mercedes werden tijdens de openingsfase van de GP van Groot-Brittannë gepasseerd door Felipe Massa en Valtteri Bottas in de Williams. Mercedes probeerde Williams vervolgens niet alleen op de baan onder druk te zetten door vlak achter beide wagens te rijden, maar ook naast de baan werd Williams onder druk gezet.

Tijdens ronde veertien kwamen immers plots de mecaniciens van Mercedes uit de garage en stonden ze klaar voor een pitstop. Geen van beide Mercedes-wagens kwam echter binnen en de mecaniciens zochten vervolgens opnieuw de garagebox op.

Toto Wolff heeft nu laten weten dat Mercedes via een ‘valse’ pitstop heeft geprobeerd om Williams extra onder druk te zetten door hen te verleiden tot een vroege pitstop.

“Ja, we wisten dat Williams meer problemen ondervond om met hun banden vlot aan de finish te geraken. We wisten dat een vroege pitstop hen zou laten denken dat ze erin konden slagen, een pitstop die ervoor gezorgd zou hebben dat ze tegen het einde van de race problemen zouden ondervinden,” aldus Toto Wolff. “Het was dan ook een soort spelletje dat uiteindelijk niet werkte.”

Susie Wolff, de echtgenote van Toto Wolff, die voor het Williams F1 team actief is, kon er blijkbaar om lachen en stuurde haar man een berichtje.

“Mijn echtgenote stuurde mij een berichtje via Whatsapp: ‘Denken jullie nu echt dat jullie ons in de luren kunnen leggen? Ha Ha’,” aldus Toto Wolff. “Het was dan ook op zijn minst amusant.”

Mercedes riskeerde echter wel een inbreuk tegen artikel 23.11 van het sportief reglement dat stelt dat personeel van het team zich enkel in de pitlane mag begeven vlak voor ze aan een wagen moeten werken. Vervolgens moeten ze zo snel mogelijk de pitlane verlaten. Er werden echter geen maatregelen genomen door de stewards, waardoor Mercedes aan een eventuele berisping of bestraffing ontsnapte.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer