Mercedes: “Rosberg en Hamilton moesten bijna opgeven”

Nico Rosberg en Lewis Hamilton werden allebei tijdens de GP van Rusland bedreigd door een mogelijke opgave, zo heeft Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff na afloop van de race laten weten.

Dat Lewis Hamilton op een bepaald moment problemen kreeg met de waterdruk werd al duidelijk tijdens de race. Maar Toto Wolff liet na de GP van Rusland verstaan dat ook Nico Rosberg problemen had. Op een bepaald moment zag het er volgens Toto Wolff zelfs naar uit dat beide wagens de finish niet zouden halen.

“We hadden op Nico zijn wagen een probleem dat ons heel wat grijze haren bezorgde, een probleem met de MGU-K,” aldus Toto Wolff. “Het zag er op een bepaald moment naar uit dat hij de race niet zou beëindigen. We pushen echt tot op de limiet bij de ontwikkeling van het chassis en de motor. We doen dat om een competitieve wagen te hebben en dat is ook waardoor we races winnen. Wanneer je echter steeds dichter de limieten opzoekt dan verpruts je het op een bepaald moment.”

Mercedes had tot dusver een bijzonder goed imago op het vlak van betrouwbaarheid maar daar komen nu dus barsten in. Ferrari verbeterde haar wagen enorm tijdens de winter en volgens Toto Wolff heeft dat er ook voor gezorgd dat Mercedes steeds meer de limieten moet gaan opzoeken en steviger moet pushen.

“Hoe meer de regels hetzelfde blijven, hoe moeilijker het wordt om performance te vinden,” aldus Toto Wolff. “Andy Cowell is ‘Mr Performance’ en hij pusht de jongens om iedere milliseconde uit de motor te krijgen.”

“Omdat de regels stabiel blijven wordt het steeds moeilijker en soms moet je de grenzen verkennen om ook de limieten te vinden. Misschien is dat waar we ons momenteel bevinden. Ik twijfel er echter niet aan dat we over een groep fantastische engineers en mensen beschikken die dit kunnen oplossen. Uiteindelijk behaalden we een dubbeloverwinning dus ondanks de vele grijze haren is dit een fantastisch resultaat,” besluit Toto Wolff.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}