Raikkonen: “Ferrari niet snel genoeg om Mercedes te bedreigen”

Kimi Raikkonen werd derde tijdens de GP van Rusland. Een podiumplaats dus voor de Fin, waarmee hij best tevreden is, al erkent hij ook dat hij nooit bij machte was om de strijd met Mercedes aan te gaan.

Raikkonen maakte een goede start en kon in tegenstelling tot teamgenoot Sebastian Vettel uit de problemen blijven. De Fin was daarna even aan het strijden met Hamilton en Bottas, al kon hij nooit echt een vuist maken tegenover Hamilton, laat staan dat hij Rosberg zou hebben kunnen bedreigen.

Volgens de Fin is Ferrari dan ook simpelweg niet snel genoeg om een bedreiging te vormen voor Mercedes.

“Uiteraard is dit niet wat we echt willen, we willen races winnen en beide wagens zo veel mogelijk naar voor plaatsen. We hebben vandaag echter ons best gedaan,” zei Raikkonen na de race. “We waren niet snel genoeg om Mercedes te bedreigen. We beschikten over een goede snelheid maar omdat we dan brandstof bespaarden moesten we enkele maatregelen nemen zodat we niet zo snel waren als dat de wagen kon zijn.”

Raikkonen weet echter ook niet waar het pijnpunt van Ferrari ligt. Volgens de Fin moeten er enkele zaken verbeterd worden.

“Ik denk dat het niet eenvoudig is om te bepalen wat we juist nodig hebben. Ik ben er zeker van dat er enkele kleine dingen zijn die we moeten verbeteren en er zijn ook verbeteringen op komst. Mercedes is de voorbije jaren echter snel gebleken en dat zijn ze ook dit jaar. We hebben dit jaar ook nog geen enkel raceweekend zonder problemen kunnen afwerken en dat helpt ook niet,” besluit Raikkonen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}