Mercedes ruikt bloed

De overwinning van Lewis Hamilton afgelopen weekend in Hongarije bracht Mercedes meteen terug in de titelstrijd.
image
In eerste instantie werd het verbod op deelname voor Mercedes aan de Young Driver Test afgedaan als een lichte straf, maar toen er besloten werd om met de nieuwe banden te rijden tijdens die test, kwam de straf ineens een pak zwaarder aan voor het team uit Brackley.

De overwinning van Lewis Hamilton in Hongarije heeft alle mogelijke gevolgen van het missen van de Young Driver Test voor Mercedes weggewist. Het was bloedheet in Boedapest, met een tracktemperatuur van meer dan vijftig graden. De wagen van Mercedes stond eerder bekend als een rubbervreter, maar daar was op de Hungaroring niets van te merken. Hamilton klopte Sebastian Vettel voor de pole, en ook op zondag was de Brit de snelste.

De vreugde was uiteraard groot, vooral bij Hamilton zelf. De Brit liep al een tijdje gefrustreerd rond, want zijn teamgenoot Nico Rosberg wist immers al twee races te winnen, terwijl Hamilton nog geen enkele keer op het hoogste schavot mocht plaatsnemen. De wereldkampioen van 2008 is wel al het hele seizoen de regelmatigste van de twee, waardoor hij nu vierde staat in de tussenstand van het wereldkampioenschap, op 48 punten van wk-leider Vettel.

“Na zo’n overwinning denk je algauw dat alles mogelijk is.” verklaarde Hamilton na de race bij Auto Motor und Sport. “Het is echter nog wat vroeg om te zeggen dat we Red Bull kunnen bedreigen, want er komen nog heel wat uitdagende Grote Prijzen.”

Ook teambaas Ross Brawn liet zich uiterst lovend uit over zijn ster. “Lewis leverde echt een perfect weekend af. Hij was op geen enkel foutje te betrappen. Nochtans liep hij nogal gefrustreerd rond. Nico won al twee races, terwijl de teller bij Lewis nog steeds op nul stond. Vooral in Silverstone was hij echt ontgoocheld. Hij voelt zich echter steeds beter bij het team en in de wagen, dus we hopen dat hij nog enkele overwinningen mag behalen.”

Het harde werk dat Mercedes de laatste maanden verrichtte om de Pirelli-banden beter te begrijpen loont dus nu. Het team uit Brackley zette al grote stappen voorwaarts, maar blijft toch voorzichtig. “Helemaal begrijpen kun je ze nooit.” stelde Ross Brawn. De introductie van de nieuwe banden kan Mercedes evenwel ook geholpen hebben. Hamilton: “Dat kan voor ons het keerpunt in ons seizoen zijn. We brengen constant upgrades aan op de wagen. Er werd mij gezegd dat we een jaar geleden nooit zo productief waren met onze technische afdeling.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}