Mercedes schuift favorietenrol door naar Max Verstappen: “Red Bull is sneller”

Als we Toto Wolff en Lewis Hamilton mogen geloven zullen de weersomstandigheden er voor zorgen dat Max Verstappen en Red Bull de favorieten zijn voor de GP van Spanje.


De kwalificaties werden zaterdag weer eens ouderwets gedomineerd door Mercedes met daarachter Max Verstappen op de derde plaats. “Ik lijk er wel een abonnement op te hebben,” aldus de jonge Nederlander tijdens de persconferentie.

Maar Lewis Hamilton en Toto Wolff zijn op hun hoede voor Red Bull en Max Verstappen want in soortgelijke omstandigheden zoals in Silverstone vorige week hebben ze bewezen dat ze ijzersterk voor de dag kunnen komen.

Wolff laat onder andere aan ‘GPUpdate.net’ weten dat hij hoopt dat ze Verstappen wat weerstand kunnen bieden maar volgens de Oostenrijker is de Nederlander favoriet als we de lange runs tijdens de oefensessies op vrijdag in het achterhoofd houden.

De Oostenrijker verwacht wel dat zijn team ten opzichte van vorig weekend vooruitgang geboekt heeft op het vlak van bandenslijtage.

“De enige overeenkomst tussen het vorige raceweekend op Silverstone en het weekend hier in Barcelona schuilt in de hoge temperaturen, zowel de buitentemperatuur als ook de baantemperatuur.”

“We verwachten hier niet opnieuw met blistering te maken te krijgen, al zullen bandenslijtage en oververhitting wel weer een aardige rol spelen. Red Bull kan daar in ieder geval heel goed mee omgaan. Maar goed: ik denk dat wij onszelf in de voorbije week en in de trainingen van gisteren ook hebben verbeterd op dat vlak, dat is voor ons het allerbelangrijkste,” besluit Wolff.

Lewis Hamilton sluit zich aan bij zijn baas en denkt dat Red Bull tijdens de lange runs beter is dan Mercedes, zo vertelt hij aan ‘Ziggo Sport.’

“Red Bull is sneller. Ze lijken sneller in de race runs of voor ons in het beste geval gelijkwaardig. In de vorige race waren ze natuurlijk ook sneller en konden ze beter met de banden omgaan. We moeten maar zien of dat morgen weer het geval is, maar het gaat in ieder geval een behoorlijke uitdaging voor ons worden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner