Stroll: “Canadezen zijn niet gemaakt voor deze hitte, geef mij maar sneeuw”

Lance Stroll mag straks van op de vijfde plaats aan de GP van Spanje beginnen en daar is de Canadees zeer tevreden mee.


Ondanks alle commotie die er al sinds het begin van het seizoen hangt rond het al dan niet legaal zijn van de RP20 blijft Racing Point F1 sterk presteren. De kwalificatie voor de GP van Spanje vormde daar geen uitzondering op. Perez en Stroll moeten enkel de Mercedessen en Max Verstappen voor zich dulden.

Stroll was na afloop uiterst opgetogen over zijn vijfde plaats op de startgrid, al had hij wel wat last gehad van de Spaanse hitte.

“Dat was een hete kwalificatie! Canadezen zijn niet gemaakt voor deze hitte, geef mij maar sneeuw!” aldus Stroll met een kwinkslag.

“Ik ben echt blij voor het team. P4 en P5 is een geweldig resultaat. Het was een uitdaging met de hitte en de sterke wind in de laatste sector. Mijn Q3-ronde was goed, hoewel ik denk dat ik een tiende verloor in bocht tien, maar ik heb alles gegeven en de auto was sterk vandaag.”

“Het is duidelijk dat het bandenmanagement erg belangrijk zal zijn in de race, maar het is ook moeilijk om hier in te halen. We bevinden ons zeker in een geweldige positie om te vechten voor goede punten morgen.”

Ook teambaas Otmar Szafnauer was tevreden over de prestaties van zijn team.”P4 en P5 op de grid is een uitstekend resultaat van het team en het zet ons in een goede positie voor een sterke race morgen.”

“We hebben ons tijdens de sessies tot nu toe geconcentreerd op het begrijpen van de hete omstandigheden, hoe we de banden kunnen beheren en vooral hoe we de auto voor zondag kunnen klaarzetten.”

“Hopelijk loont al dat harde werk op zondag en kunnen we om een podiumplaats strijden. Beide coureurs hebben goed werk geleverd en vergeet niet dat Checo pas recentelijk is hersteld van het virus.

“Het was goed om te zien dat ze allebei even sterk waren.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner