“Mercedes speelde donderdag verstoppertje en reed met 40 pk minder motorvermogen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens de Italiaanse editie van ‘Motorsport.com’ zou Mercedes tijdens de oefensessies op donderdag in Monaco met zo’n 40 pk minder motorvermogen gereden hebben. Het zou dus best kunnen dat we Mercedes op zaterdag en zondag plots veel sterker voor de dag zien komen.

Tijdens de tweede oefensessie was Lewis Hamilton zo’n vier tienden trager dan de verrassende snelste tijd van Charles Leclerc in de Ferrari. Bij de Italiaanse editie van ‘Motorsport.com’ beweren ze dat Ferrari wel degelijk erg competitief is in Monaco maar dat Mercedes met 40 pk minder heeft gereden.

Volgens een analyse van de telemetriegegevens zou de Ferrari-motor donderdag op het circuit van Monaco meer vermogen gegenereerd hebben dan die van Mercedes. Dit zou kunnen verklaren waarom Ferrari vooral in de tweede sector een stuk sneller is dan Mercedes.

Over een volledig rondje was er sprake van enkele tienden, wat op een erg kort circuit zoals dat van Monaco zeer opmerkelijk is. Uitkijken dus naar de kwalificatie van vandaag waar iedereen uiteraard met vol vermogen zal rijden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed