Mercedes stelt in Canada geplande motor-update uit door ‘kwaliteitsproblemen’

Mercedes schrapt haar voor Canada geplande update van de power unit. Het doet dit naar eigen zeggen door “kwaliteitsproblemen”.


Eerder deze week kondigde Mercedes aan dat de zes wagens die met een Mercedes-motor rijden in Canada allemaal over een nieuwe verbeterde power unit zouden beschikken. Vlak voor aanvang van het raceweekend in Canada heeft Mercedes echter laten weten dat de motorupdate is uitgesteld.

Op het Circuit Gilles Villeneuve, dat zich kenmerkt door de zeer lange rechte stukken, is de motor zeer belangrijk. De update van de Mercedes-motor zou dan ook op een ideaal moment gekomen zijn maar zowel Mercedes alsook de klantenteams zullen een race langer, tot in Frankrijk, moeten wachten op de update van de motor.

“We hadden gehoopt om de tweede power unit dit weekend te gebruiken. Een kwaliteitsprobleem zorgt er echter voor dat de introductie met een race wordt uitgesteld,” aldus een woordvoerder van het team. “Al de teams Mercedes aangedreven teams zullen dit weekend met hun eerste power unit rijden.”

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de eerste power unit die dit seizoen werd gebruikt in Canada zou vervangen worden door een nieuwe verbeterde versie. De eerste power unit zou dan vervolgens nog éénmaal in Hongarije gebruikt worden. Op de Hungaroring is pure motorkracht immers minder belangrijk.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen