Mercedes: “Te laat gezien welke strategie Vettel hanteerde”

Bij Mercedes geven ze toe dat ze een kans laten liggen hebben om in Bahrein het laken naar zich toe te trekken door het feit dat ze te laat zagen dat Vettel op een 1-stop-strategie reed. Dat vertelt de technisch directeur van Mercedes, James Allison, tegen ‘purepitwall’.


Tijdens de race waren ze er bij Mercedes vrij gerust in dat Valtteri Bottas nog een goede kans op de zege maakte omdat ze in de veronderstelling waren dat Vettel nog een tweede stop zou maken. Niets was echter minder waar, de Duitser wist zijn banden goed te sparen en de race met één pitstop uit te rijden en tegen de tijd dat ze dat bij Mercedes door hadden was de vogel gaan vliegen.

Technisch directeur James Allison laat weten dat wanneer ze op tijd op de hoogte waren geweest dat ze Bottas wel zouden opgedragen hebben om zijn tempo te verhogen.

“We hebben waarschijnlijk te laat begrepen dat Sebastian op zijn zachte banden naar de finish zou rijden,” aldus Allison. “Als we dat iets vroeger begrepen hadden zouden we hem tussen ronden 35 en 45 waarschijnlijk meer onder druk gezet hebben en zodoende een beter resultaat behaald hebben.”

“Wij dachten dat hij nog eens zou binnenkomen maar hij heeft het heel goed gedaan op het vlak van zijn banden te sparen en hij is er helemaal tot op het einde mee doorgegaan.”

“Valtteri is er nog goed in geslaagd om het gat met Vettel te dichten,” gaat Allison door. “Met nog drie ronden te gaan zaten we hem op de hielen maar we waren niet goed genoeg om hem voorbij te gaan. Als de race drie ronden langer had geduurd zouden we misschien een andere uitkomst hebben gehad maar we zijn te laat in actie geschoten en daarom zat de overwinning er niet meer in.”

Ook teambaas Toto Wolff had er een goed oog in toen Bottas uit de pits ging met banden die langer zouden moeten meegaan dan die van concurrent Vettel.

“Ik dacht al dat we de race gewonnen hadden toen we buitenkwamen op de medium banden en bovendien met een achterstand die we konden goedmaken. Dit met in het achterhoofd dat Vettel nog eens moest binnenkomen of dat hij zijn banden te fel op de proef zou stellen als we hem wat zouden opjagen.”

“Dat was het moment dat ik zou zeggen dat we voor negentig procent aan de winnende hand waren. Maar toch hebben we de overwinning laten liggen.”

Toch wil Allison niet weten van het feit dat de Mercedes de banden te fel op de proef stelt.

“Op het vlak van bandenslijtage zit het bij onze wagen goed, beter dan gemiddeld. De enige manier om te weten of wij ook zoveel rondjes uit de zachte compound konden persen is het ook eens proberen. Ik gok dat we het ook kunnen want onze auto is goed op het gebied van bandenslijtage dit jaar,” besluit Allison.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023