Waarom presteert Marcus Ericsson plots beter dan ooit tevoren?

Charles Leclerc heeft toegegeven dat de resultaten van teamgenoot Marcus Ericsson het hem niet makkelijk hebben gemaakt tijdens zijn eerste races in de F1. Zijn goede resultaten hebben vooral te maken met zijn gewichtsverlies.


Ericsson kon afgelopen weekend de eerste punten van het seizoen voor Sauber bij elkaar sprokkelen. De Zweed had een geweldige race en kon van de zeventiende naar de negende plaats opklimmen. Tevens startte hij in beide races vanaf een hogere positie dan Leclerc, die de hoge verwachtingen nog niet heeft weten in te lossen.

“Ik denk oprecht dat het een hele goede rijder is,” aldus Leclerc. “Hij heeft een slechte reputatie, maak ik denk totaal niet dat hij die verdient. In Melbourne en Bahrein was hij snel en dat is moeilijk voor mij. Ik kan veel van hem leren. Dat is goed en ik hoop dat dat zo blijft.”

Ericsson is een van de grootste rijders op de grid. Vorig seizoen woog hij tien kilo meer dan zijn teamgenoot Pascal Wehrlein en dat limiteerde hem. Gedurende de winter volgde hij een strikt dieet- en fitnessplan.

Door dat plan bracht hij januari en februari door in Spanje op trainingskamp met zijn trainer. Hij wou zo gewicht verliezen, maar toch zijn kracht behouden. Dat is hem ook gelukt, want hij is zo vijf kilo afgevallen. Hij zegt dat hij voor het eerst op zijn streefdoel is geraakt.

“Het was een lastige winter en ik heb heel hard gewerkt. Gedurende mijn hele F1-carrière heb ik het nadeel gehad dat ik zwaarder was dan mijn teamgenoot. Dat kan je wel zeggen tegen mensen, maar toch houden ze daar geen rekening mee. Ik zie het als een kans om eindelijk te tonen wat ik echt waard ben,” zei Ericsson tegenover ‘Motorsport.com’.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print