Mercedes tempert de verwachtingen: “Porpoising is nog niet verdwenen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In Spanje heeft Mercedes met haar F1-bolide overduidelijk een belangrijke stap vooruit gezet. Porpoising lijkt zelfs bijna zo goed als volledig opgelost maar volgens Mercedes is het fout om aan te nemen dat het probleem definitief is opgelost.

Door een belangrijk pakket met updates op het Circuit de Barcelona-Catalunya te introduceren werd het probleem met porpoising zichtbaar grotendeels opgelost. Het leidde meteen tot veel betere prestaties maar volgens James Vowles is het te vroeg om aan te nemen dat de problemen definitief verholpen zijn.

“Tijdens één van de zes races heeft de wagen zich goed gedragen,” aldus Vowles in een debriefing-video van Mercedes op YouTube.

“Het was deze keer een echt goede racewagen. We konden hem afstellen, tunen, we konden spelen met de afstellingen en de wagen reageerde op een voorspelbare manier. Datzelfde kon niet gezegd worden tijdens de eerste vijf races van het seizoen.”

“We moeten echter onze verwachtingen temperen. Dit is slechts één circuit, een circuit dat ook de voorbije jaren erg goed bij onze wagens paste. Er rest ons nog veel om te begrijpen en te leren.”

“Ik denk echter dat het fout zou zijn om te besluiten dat porpoising verdwenen is. Ik denk dat je het nog steeds bij onze concurrenten zal zien en het zal nog terugkeren terwijl we proberen om het beter te begrijpen en we hebben alvast de basis hiervoor gelegd in Barcelona.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer