Carlos Sainz: “Ik worstel met de auto maar de redenen zijn vertrouwelijk”

Ferrari
Ferrari

Carlos Sainz geeft toe dat hij worstelt met zijn Ferrari-bolide maar hij kan niet uitweiden over de redenen daarvan omdat het een nogal specifiek probleem betreft dat hij niet in een interview kan bespreken.

Het is niet het seizoen van Carlos Sainz en de Spanjaard beseft ook zelf dat het beter moet. Hij heeft het naar eigen zeggen moeilijk met het rijgedrag van zijn Ferrari maar hij vertelt dat het probleem ingewikkeld is en dat hij het niet kan bespreken in een interview omdat het vertrouwelijke informatie bevat. Dat staat te lezen op ‘Autosport.com.’

“Het is heel specifiek,” zei hij. “Het is heel gedetailleerd. Het is waarschijnlijk gewoon te veel om in een interview te stoppen, of om in woorden te vatten, want ik denk dat het ook wat privacy verdient en vertrouwelijke dingen bevat voor het team.”

“Ik denk dat je door de camera’s en aan alles kunt zien dat ik er nog niet ben met de auto in vergelijking met vorig jaar en ik zit natuurlijk niet op te scheppen dat de auto een beetje te puntig is naar mijn zin.”

“Maar zo gaat dat: je kunt je aanpassen, of je kunt je auto wat meer naar je zin maken.”

“Deze twee dingen, kosten tijd, kennis en ervaring. Het kost fouten, het is vallen en opstaan. En dat is waar ik nu mee bezig ben.”

De Spanjaard vertelt ook dat zijn slechte prestaties nog extra in de verf komen te staan omdat zijn teamgenoot Charles Leclerc het tot dusver wel uitstekend doet.

“Hij rijdt op een erg hoog niveau,” aldus Sainz. “Hij laat indrukwekkende rondetijden optekenen met een agressieve rijstijl.” 

“Ik kan daar alleen maar bewondering voor hebben en het in bepaalde mate proberen te kopiëren en op andere vlakken alles een beetje naar mijn wensen aanpassen om wat sneller te worden. En dat is het juist, weet je. Soms lopen de dingen zo en als rijder moet je door dat proces en jezelf uitdagen.”

Maar hij heeft er alle vertrouwen in dat hij de auto beter zal begrijpen in de toekomst.

“Ik behoud de positiviteit en de motivatie om de dingen zo snel mogelijk naar mijn hand te proberen zetten. Het is niet makkelijk geweest.”

 “Je kunt waarschijnlijk aan de onboard-beelden en aan de fouten zien dat ik nogal wat moeite heb om deze auto te besturen en te begrijpen hoe ik er het maximale uit kan halen. Het heeft me een hele nieuwe uitdaging gegeven in mijn F1-carrière.”

“Ik moet out of the box denken en rijden. En dat brengt fouten met zich mee, en dingen die ik moet leren.”

“Ik blijf hard werken om dit zo snel mogelijk naar mijn hand te zetten. Er is een combinatie geweest van tegenslag en fouten van mijn kant, dat telt ook mee, niet?”

“Maar ik denk dat het in de toekomst ineens zal kantelen, of dat het beetje bij beetje zal gaan draaien en ik moet gewoon mijn hoofd erbij houden.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer