Mercedes-topman: “We hebben nooit overwogen om de F1 te verlaten”

De voorbije maanden waren er serieuze speculaties dat Mercedes zou overwogen hebben om de Formule 1 vaarwel te zeggen. Volgens Daimler-voorzitter Ola Kallenius zou men echter nooit overwogen hebben om Mercedes uit de F1 te laten vertrekken.


Door het uitblijven van een contractverlenging voor zowel Toto Wolff als Lewis Hamilton namen de speculaties over een vertrek van Mercedes uit de Formule 1 alleen maar toe. Ondanks die wilde speculaties zou Mercedes volgens Ola Kallenius echter nooit overwogen hebben om Mercedes terug te trekken uit de sport.

“Ik weet dat er speculatie was in de pers, maar we hebben nooit serieus overwogen om eruit te stappen,” antwoordde Kallenius op de vraag van Motorsport.com of de toekomst van het Mercedes F1 team ooit daadwerkelijk in gevaar was.

“We hebben een merk dat is geboren op het circuit. Maar we hebben ons wel afgevraagd wat nu de pillaren zijn waar onze Formule 1-deelname op is gebouwd, los van de emotionele connectie met de sport. Hoe bekijk je dat op een rationele manier?”

Uiteindelijk zorgen vier pilaren ervoor dat Mercedes in de sport aanwezig is en ook aanwezig blijft.

“We hebben vier pilaren gevonden waaraan je volgens ons moet voldoen als sport. Die vier zijn de show, het milieu, het financiële aspect en de rentabiliteit in de toekomst.”

Wel raakte onlangs bekend dat de aandeelhoudersstructuur van het Mercedes F1 team wijzigt. INEOS is immers in het Mercedes F1 team gestapt als aandeelhouder waardoor INEOS, Toto Wolff en Daimler elk voor een derde eigenaar zijn van de F1-renstal.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022