Mercedes versoepelt teamorders

Mercedes heeft haar teamorders minder zwaar gemaakt voor het seizoen 2016. Lewis Hamilton en Nico Rosberg zijn immers dichter bij elkaar gegroeid, volgens Mercedes teambaas Toto Wolff.

Vorig jaar was het te zien dat Lewis Hamilton en Nico Rosberg vrij waren om tegen elkaar te racen. Maar er waren enkele limieten aan verbonden. Zo mocht de strategie van beide rijders niet te veel van elkaar verschillen.

Lewis Hamilton was op het einde van vorig seizoen gefrustreerd door de beslissingen van het team tijdens de Grote Prijzen van Mexico en Brazilië toen hij na Rosberg tweede werd.

Toto Wolff maakte tijdens de seizoensopening van Mercedes in Stuttgart bekend dat het team minder beperkingen heeft opgelegd wat betreft het gevecht tussen hun beide rijders, Lewis Hamilton en Nico Rosberg.

“We hebben besloten om meer relaxed om te gaan met teamorders omdat we beter met elkaar kunnen omgaan”, vertelt Wolff. “Er is wederzijds respect, van elk individu binnen het team. Ik denk niet dat dit tijdens het seizoen gaat veranderen. De nieuwe reglementen zullen ons daarbij helpen, want er is immers minder input mogelijk van de ingenieurs. Wat betreft de strategie, degradatie van de banden en de afstelling van de auto is er minder bijstand toegestaan. Daardoor is het sowieso aan de rijders om de beslissing te maken.”

Toto Wolff is ervan overtuigd dat deze nieuwe reglementen voor de gesprekken over de boordradio een meerwaarde is voor de sport: “Het is zeker een goede zaak. Het verhoogt de druk op de rijders en zorgt voor een extra bezorgdheid. Door deze nieuwe regels, hebben we besloten om de teamporders te verminderen. Het is nu aan Lewis en Nico om het met elkaar uit te vechten op de baan.”

Verder weet Wolff ook dat het een extra uitdaging is voor het team, maar hij verwacht dat Lewis en Nico er goed mee zullen omgaan aangezien ze al sinds 2013 samen racen bij Mercedes.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print