Mercedes verwacht in Barcelona een belangrijke stap vooruit te zetten

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team plant verschillende updates te introduceren tijdens het raceweekend in Barcelona. Die updates moeten de performance van de Mercedes W13 een belangrijke stap vooruit laten zetten.

In een vooruitblik naar het raceweekend in Barcelona laat Toto Wolff verstaan hoopvol te zijn dat Mercedes komend raceweekend een stap vooruit kan zetten. Wolff hoopt dat de Mercedes W13 eindelijk meer van zijn ware potentieel zal benutten.

“In Miami toonde onze wagen tijdens de oefensessies bij momenten haar ware potentieel,” aldus Wolff in de vooruitblik van het team op de Spaanse GP.

“We bleven experimenteren met de afstelling, plaatsten enkele nieuwe onderdelen en dat bezorgde ons enkele antwoorden en indicaties van de richting die we moeten uitgaan.”

“We hebben in de fabriek erg hard gewerkt om de data uit Miami te analyseren en daarmee verbeteringen klaar te krijgen tegen de race in Barcelona.”

Een handig hulpmiddel voor Mercedes is dat er komend weekend op een circuit wordt gereden waarover de teams bijzonder veel data hebben.

“Doordat we daar tijdens de wintertests gereden hebben, ook al hebben we nu een wagen die sterk geëvolueerd is, het zal een goede plaats zijn om na te gaan of onze informatie correleert met de huidige wagen en we zijn hoopvol dat we een nieuwe stap vooruit zullen zetten,” aldus Wolff.