Max Verstappen: “Evenementen als Miami zullen Monaco nooit vervangen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Hoewel de eerste race in Miami als een succesverhaal mag omschreven worden gelooft Max Verstappen niet dat de toekomst van Monaco op het spel staat.

“Ik denk niet dat Miami Monaco kan vervangen,” aldus Verstappen tegenover ‘Motorsport.com.’ 

“Monaco heeft zo’n geschiedenis, en het kost natuurlijk tijd om dat op te bouwen. En ook dit is totaal anders dan Monaco, er is hier veel meer ruimte en de hele sfeer is anders.”

“Het is ook een ander soort cultuur, en dat is goed dat we die hebben, want het zou heel saai zijn om elke keer ergens met dezelfde cultuur te rijden.”

“Je moet een middenweg vinden tussen dit soort evenementen in Miami, Monaco en natuurlijk de permanente circuits.”

Ook Alpine-rijder Esteban Ocon gelooft dat er rond Monaco altijd een speciale sfeer zal hangen voor de rijders.

“Monaco is extreem speciaal, het heeft de geschiedenis ook achter zich, en het is een manier om te racen die je nergens anders hebt”, aldus de Fransman.

“Je moet je echt kwalificeren en tijdens de race is heel moeilijk om in te halen of je moet een risico nemen. Dus voor ons is het compleet anders.”

Maar tegelijkertijd is Ocon ook enthousiast over de uitbreiding van de Formule 1 naar Amerika.

“Naar de States komen, zien hoe we hier welkom zijn, het is geweldig, het is fantastisch en we hebben gezien hoeveel de sport gegroeid is,” voegde hij eraan toe

“Miami, Las Vegas, al die steden, het is een droom voor ons om hier te komen. Dus ja, ik kan niet wachten om te ontdekken wat de VS nog voor ons in petto heeft.”