Lewis Hamilton: “Ik probeer negativiteit te vermijden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Te midden van alle teleurstellende resultaten probeert Lewis Hamilton te veel negativiteit te vermijden. Hamilton blijft naar eigen zeggen gemotiveerd en hij vertelde in Miami ook hoe hij gemotiveerd blijft.

“Ik zou niet zeggen dat er één individu is waarop ik me momenteel focus,” aldus Hamilton. “Ik kijk rond me en probeer de negativiteit te negeren die ik zie. Ik probeer niet al te veel nieuws te lezen.”

“Er zijn zoveel inspirerende personen, ik probeer constant te bewijzen dat je nooit mag opgeven, dat je moet blijven pushen.”

“Ik hou ervan om samen te werken met dit team. Om van dit team deel te mogen uitmaken is een ongelooflijk privilege, om met zovele mensen aan een gemeenschappelijk doel te werken, waarbij iedereen elkaar vooruit pusht.”

De voorbije weken werd er gespeculeerd over een mogelijk F1-afscheid van Lewis Hamilton, geruchten die hun oorsprong vonden in de verloren seizoensfinale in Abu Dhabi eind vorig jaar alsook het feit dat George Russell tot dusver dit seizoen opmerkelijk beter presteert dan Hamilton.

Hamilton liet zelf eerder al verstaan dat hij en niemand anders zal bepalen wanneer hij stopt (Lees: Lewis Hamilton reageert gepikeerd op uitspraken Helmut Marko en Jos Verstappen: “Ik beslis zelf wanneer het voorbij is”). Hamilton zelf vindt naar eigen zeggen ook inspiratie in het groepsgevoel dat bij Mercedes leeft om uit deze moeilijke situatie te geraken.

“Het is ongelooflijk hoeveel steun iedereen geeft tijdens deze moeilijke periode, we hebben samen al geweldige momenten beleefd,” aldus Hamilton.

“Enkele slechte races gaan ons niet stoppen. We zijn verenigd, dit zijn de momenten waarop we meer leren over onszelf als individu, dit zijn de momenten waarop we het meeste groeien.”

“Dit zal er voor zorgen dat eventueel toekomstig succes nog beter zal aanvoelen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print