Mercedes waarschuwt’: “In Las Vegas wacht ons het ‘onbekende’, we kunnen een verrassing krijgen”

F1 Las Vegas - Twitter
F1 Las Vegas - Twitter

Bij het Mercedes F1 team hebben ze hun bezorgdheid geuit over de eerste F1-race in Las Vegas sinds 1982. Die wordt op een volledig nieuw circuit en onder uitdagende omstandigheden verreden. Volgens Mercedes begeven de teams zich in het onbekend.

De GP van Las Vegas kan inderdaad wel eens een buitenbeentje op de F1-kalender worden en voor een verrassing gaan zorgen. Naast een nieuw circuit wachten de rijders ook erg koude temperaturen die het de teams en rijders extra moeilijk zullen maken.

“Dit wordt een volledig nieuw spelletje,” blikt Riccardo Musconi, Head of Trackside Performance bij Mercedes, vooruit naar het komende raceweekend in Las Vegas. “We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk informatie te verzamelen en uiteraard zullen ook al de andere teams dat geprobeerd hebben.”

“We hebben modellen van het circuit in onze simulator, we hebben andere informatie verzameld, foto’s van de baan, enzovoort.”

“De weersomstandigheden gaan ook een belangrijke rol spelen. Het is tijdens deze tijd van het jaar redelijk koud in Las Vegas, zeker wat betreft de sessies die tegen middernacht plaatsvinden.”

“We zullen de zachtste selectie aan banden hebben. Dat voegt een extra dimensie toe aan het probleem. De waarheid is dat ieder team tot op een bepaald niveau zich in het onbekende zal begeven omdat we geen data van vroeger hebben.”

“De voorbereiding van het circuit die in de fabriek wordt gedaan neemt andere dimensies aan, andere aspecten en dat veel meer als dat we voor andere circuits doen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023