Ferrari: “Opletten met nieuw F1-reglement in 2026, belangrijk kenmerk van de F1-bolides moet behouden blijven”

Ferrari
Ferrari

Momenteel zijn de gesprekken volop bezig over de reglementen voor het F1-seizoen 2026, wanneer een nieuw technisch reglement zal geïntroduceerd worden met een nieuwe generatie wagens. Volgens Ferrari is het daarbij belangrijk om één aspect niet uit het oog te verliezen: de veiligheid.

De voorbije jaren werden de F1-bolides steeds groter. Ze werden breder en langer maar ook zwaarder. Volgens veel rijders was het vroeger leuker racen met de F1-bolides die opmerkelijk kleiner en lichter van gewicht waren. Bij de F1 willen ze daaraan tegen 2026 iets doen maar volgens Ferrari moet er tegelijkertijd ook rekening mee gehouden wordt dat de nieuwe F1-bolides nog steeds erg veilig zijn.

“Ik denk dat de rijders over het algemeen graag een kleinere wagen zouden hebben omdat ze denken, terecht, dat het leuker zou zijn om daarmee te rijden, waarschijnlijk sneller en lichter, net zoals het vroeger was,” aldus Diego Ioverno, sportief directeur bij Ferrari.  “Alles is mogelijk. Het hangt af van hoe je de technische regels vastlegt.”

“We mogen echter niet vergeten dat het belangrijkste doel de veiligheid van de rijders is.”

“Er zijn dan ook opnieuw veel discussies gaande tussen de teams en de FIA in het technisch comité, om zo de regels vast te leggen die de rijders blijer kunnen maken, niet alleen de teams of de fans.”

“Het kan gebeuren, het is nog niet vastgelegd. Iedereen zou blij zijn met een snellere wagen, een wagen die eenvoudiger om te besturen is, om meer spektakel en show te kunnen geven. De gesprekken zijn bezig.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023