“We gaan in Las Vegas een erg vreemde kwalificatie krijgen”

Las Vegas GP - Max Verstappen Tickets
Las Vegas GP - Max Verstappen Tickets

Voorafgaand aan het raceweekend in Las Vegas is er al veel te doen geweest rond de F1-race. De ticketprijzen, de staking van personeel, de locatie en bouw van het circuit maar nu draait het vooral rond het tijdstip van verschillende sessies. Niet alleen de race maar ook de kwalificatie belooft een spektakel te worden. 

Eerder raakte al bekend dat vooral de kwalificatie en de race op een tijdstip zullen plaatsvinden waarbij er erg lage temperaturen zijn. Dat stelt de teams, rijders en vooral de banden voor een serieuze uitdaging. Pirelli selecteerde de drie zachtste bandencompounds voor de race in Las Vegas. Grote vraag is echter of dit voldoende zal zijn om de rijders zo goed mogelijk voluit te laten gaan en geen gevaarlijke situaties te krijgen.

“Las Vegas is een stap in het onbekende, voor iedereen denk ik,” aldus Pirelli-motorsportbaas Mario Isola. “Las Vegas zal koud zijn, het is een stratencircuit. Daarom werkten we met de teams samen en daarom hebben we hen op voorhand om simulaties gevraagd om te proberen te begrijpen hoeveel energie de lay-out van de baan op de banden uitoefent. We kregen ook informatie van de bedrijven die het asfalt maakten om te begrijpen hoe het asfalt werkt. Er zijn echter nog steeds veel vraagtekens.”

Vooral de erg koude temperaturen zullen een uitdaging vormen en volgens Williams-rijder Alex Albon zullen we dan ook mogelijk een erg vreemde kwalificatie krijgen. Volgens Albon zullen de rijders verschillende rondjes moeten rijden om de banden voldoende op temperatuur te krijgen.

“Misschien moeten we wel drie of vier ronden rijden voor we ze op temperatuur krijgen,” aldus Albon. De kans zit er dus in dat we de rijders zelfs maar één snelle ronde per kwalificatiegedeelte zien afwerken. Een fout is snel gemaakt en een verrassend resultaat is dan ook niet veraf …

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023