Mercedes: “We bleven rustig en wonnen zo de race”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Daar waar Lando Norris en McLaren de overwinning uit handen zagen gaan was er bij Mercedes vooral vreugde dat ze onder moeilijke omstandigheden er alsnog in slaagden om de race te winnen.

Net als Lando Norris negeerde ook Lewis Hamilton de eerste ‘call’ van het team om binnen te komen om te pitten. Hamilton probeerde aanvankelijk om net als Norris gewoon door te gaan maar uiteindelijk overhaalde het team Hamilton om toch een pitstop te maken.

“Voor de rijders is het altijd zeer moeilijk wanneer de helft van de baan droog is en de andere helft slechts een beetje vochtig,” vertelde Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff na afloop van de race tegenover de media. “We wisten dat er nog heel wat regen op komst was.”

Bottas werd eerst binnengeroepen en uiteindelijk kreeg ook Hamilton te horen dat hij moest omschakelen naar intermediates.

“We riepen eerst Valtteri binnen. Dat zorgde ervoor dat hij na een uitdagende race heel wat plaatsen goed kon maken. Hij deed het geweldig om uiteindelijk als vijfde te finishen.”

“Vervolgens vertelden onze mensen van de weersvoorspelling en de strategie dat ook Lewis moest pitten.”

Toto Wolff had alle begrip voor de moeilijke positie waarin McLaren zich bevond, vooral als voorste van de twee wagens die voor de overwinning aan het strijden was. Ook Andrew Shovlin, hoof race-engineer bij Mercedes, vatte de situatie samen.

“We slaagden erin om Lewis tot zo’n seconde van Lando te krijgen en onder droge omstandigheden hadden we een rechtstreeks gevecht tussen beide rijders gekregen,” aldus Shovlin.

“We waren eigenlijk zelfs aan het hopen dat het zou regenen aangezien dat onze beste kans was om Norris in te halen en als eerste te finishen.”

“Het einde van de race was erg opwindend, het team bleef rustig. We reageerden erg goed op de omstandigheden en uiteindelijk was dat wat ons de overwinning opleverde.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA