Valtteri Bottas: “Ik had op het podium kunnen staan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bottas eindigde de Russische GP als vijfde maar dat had volgens de Fin even goed een plaats op het podium kunnen zijn als hij net iets vroeger binnen was gekomen toen het begon te regenen.

Volgens Bottas werd er met de pitmuur overleg gepleegd terwijl hij richting de pits reed, uiteindelijk werd beslist om toen nog niet te pitten maar pas een ronde later.

Bottas kreeg van zijn raceingenieur Ricardo Musconi te horen dat het in bochten vier en vijf aan het regenen was, waarna Bottas vroeg of het zou blijven regenen en of er gepit moest worden.

Musconi liet weten dat het inderdaad ging blijven regenen maar vervolgens zij hij dat Bottas buiten moest blijven en moest doorgaan.”

“Het is redelijk slecht op de baan,” zei Bottas terwijl hij die volgende ronde afwerkte, waarna er alsnog beslist werd om te pitten voor intermediates.

Uiteindelijk finishte Bottas als vijfde vlak achter Daniel Ricciardo en slechts zo’n vijf seconden achter Carlos Sainz die als derde op het podium finishte.

“Ik denk dat we uiteindelijk de juiste beslissing namen en vroeg stopten. Ik probeerde een ronde vroeger binnen te komen maar het team was niet klaar,” aldus Bottas.

“Ik denk dat we op het podium hadden kunnen staan. Maar we waren nog steeds één van de wagens die als eersten een pitstop maakten, wat de juiste keuze was.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen