Mercedes: “We gaan de upgrades van McLaren uitgebreid bestuderen, ze zijn ongelooflijk”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens het raceweekend in Silverstone maakte McLaren een serieuze stap vooruit op het vlak van competitiviteit en deed het plots mee voor de podiumplaatsen. Bij Mercedes waren ze verrast door het feit dat McLaren plots vooraan meedeed en voor hen is het dan ook een reden om de upgrades van McLaren grondig te bestuderen en te analyseren.

McLaren introduceerde in Oostenrijk een pakket met updates en het resultaat daarvan was onmiddellijk te zien. Op de Red Bull Ring verzamelde het plots twaalf punten, dat was bijna evenveel als dat het tot dan tijdens de rest van het seizoen had behaald. Maar pas in Silverstone was McLaren echt competitief want daar deden Lando Norris en Oscar Piastri mee voor de podiumplaatsen en werd er zelfs even aan de leiding van de race gereden.

Bij Mercedes tonen ze dan ook erg veel interesse in de upgrades die McLaren op haar wagen deed en waarom McLaren nu plots zo competitief is. De McLaren MCL60 en de upgrades die op de wagen zitten zullen onder andere aan de hand van foto’s grondig geanalyseerd worden.

“We houden al de andere teams in de gaten wanneer ze upgrades doen,” vertelt James Allison, technisch directeur bij Mercedes, in een debriefing-video van Mercedes over de Britse GP. “We zien het wanneer er iets ongewoon passeert.”

“Het interessante en ongewone aan de McLaren-upgrade is dat het effect op de rondetijden zo enorm groot is. Het is vrij ongewoon om te midden van het seizoen zo’n grote stap vooruit te zetten dus mijn felicitaties voor hen.”

“Ze hebben ongelooflijk goed werk verricht maar het zorgt er ook voor dat het erg interessant voor ons is want we hebben foto’s van voor en na de upgrades en we weten dat het effect op de rondetijden groot is.”

“We weten dat wat ze ook veranderd hebben, dat het een belangrijk verschil betekent voor hun rondetijden. Het is nuttig voor ons om te weten waardoor dit komt en of het nuttig kan zijn bij de ontwikkeling van onze wagen.”