“Daniel Ricciardo neemt een risico door voor AlphaTauri te gaan racen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Martin Brundle houdt de overstap van Daniel Ricciardo naar AlphaTauri een risico in, vooral omdat hij in een wagen zal moeten racen die helemaal niet competitief is. Daarnaast zal hij ook absoluut Yuki Tsunoda moeten zien te verslaan.

“Ik ben echt blij dat hij terug is. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn reactie was: ‘wow, gaat Daniel dat echt doen?’ Het heeft me verrast,” vertelde Brundle tegenover ‘Sky Sports News’.”

“Daniel heeft steeds gezegd dat hij zijn goed gevoel kwijt was, dat zijn enthousiasme moest terugkeren, dus ik dacht niet dat hij het zou doen, tenzij er een andere overeenkomst aan verbonden. Bijvoorbeeld als hij iets doet, dat er dan iets anders volgt.”

“Ik ben er zeker van dat hij zijn zes maanden in de simulator en niet kunnen racen in de Formule 1 hem hard geraakt heeft. Ik begrijp dan ook dat het aantrekkelijk is om terug te keren en opnieuw één van de twintig rijders op de grid te zijn.”

“Mijn overheersend gevoel is dat de Formule 1 met Daniel Ricciardo op de grid een betere plaats is. Ik vond het erg dat hij gewoon moest rondhangen tijdens een raceweekend.”

Volgens Martin Brundle moeten we nu Daniel Ricciardo enkele races de tijd geven om zich in te werken. Bovendien moeten we ook in het achterhoofd houden dat de AlphaTauri F1-bolide helemaal niet competitief is.

“Het is een groot risico voor Daniel want het is waarschijnlijk de traagste wagen op de grid,” Brundle. “Hij moet Tsunoda verslaan, dat is een must. Hij moet hem tijdens de kwalificaties en de races verslaan, dat is de verwachting.”

“Misschien kan hij outperformen met de wagen, mocht hij dat kunnen en ergens in de buurt van de top tien komen dan zou dat geweldig zijn.”