Lewis Hamilton geeft toe: “Het is nu Max zijn periode, ze zijn gewoon beter”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor het tweede seizoen op rij domineren Max Verstappen en Red Bull het F1-seizoen. Volgens Lewis Hamilton moeten we erkenning hebben voor de dominantie van Red bull en Max Verstappen. Hoe lang die dominantie duurt is echter moeilijk te voorspellen.

“Er zijn in deze sport altijd al periodes van dominantie geweest,” vertelde Hamilton tijdens de ‘Chequered Flag podcast’. “Ik heb het gekend, ik heb het geluk gehad om het bij Mercedes te hebben, Michael Schumacher heeft het gekend, Sebastian heeft het gekend en nu is het Max zijn periode.”

“Je kan niet zeggen hoe lang het zal duren, of wij de wagen een stuk beter kunnen maken en volgend jaar met hen kunnen strijden, dat Ferrari dat kan, of wij, Ferrari of Red Bull het zullen zijn.”

Hamilton geeft toe dat hij uit zijn eigen dominante periode niet het meeste voldoening heeft gehaald.

“Dat is waarom ik onlangs zei dat, ook al ken je een dominante periode, dat je beste jaren degene zijn waarbij je serieus aan het strijden was, waarbij je een erg close gevecht had met Red Bull of Ferrari.”

“Op sommige momenten was de kloof groter en daaruit haal je niet de grootste voldoening. Er is echter niets dat je daaraan kan doen, we hadden gewoon beter onze job gedaan en dat is nu de situatie waarin Max zich bevindt.”

“Uiteindelijk hebben het team en hij het beter gedaan dan al de anderen, daarvoor moest je hen erkenning geven.”