Mercedes: “We gaan eens praten met Hamilton en Bottas”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de GP van Nederland was er veel te doen rond de strijd tussen Bottas en Hamilton voor de snelste ronde. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal er eens met beide rijders over gepraat worden.

Tijdens de slotronden van de GP van Nederland liet Mercedes Bottas een extra pitstop maken. De Fin dacht dat het was om de snelste ronde te rijden, maar toen hij daarnaar vroeg liet het team hem verstaan dat het “uit voorzorg was’.

Bottas gehoorzaamde niet aan het team en reed in de eerste twee sectoren de absolute besttijd en vervolgens ook de snelste ronde. Uiteindelijk kwam ook Hamilton echter nog binnen voor een nieuw setje banden waarmee Hamilton alsnog de snelste ronde reed en een extra wk-punt scoorde dat belangrijk kan zijn in de titelstrijd.

“Het had voor Lewis kunnen resulteren in het verliezen van een punt, het zou ook niet juist geweest zijn want tot dan had hij de snelste ronde,” vertelt Toto Wolff.

“Je moet echter ook begrijpen dat er een soort van frustratie bij Valtteri was. Uiteindelijk is alles oké.”

“We gaan erover met hen praten en dat op een vriendschappelijke en professionele manier. Ze zijn echter geen robotten, ik kan heel de situatie zeker en vast relativeren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print