“De Formule 1 moet stoppen met ’triple-headers’ op de F1-kalender”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Komend weekend krijgen we voor het derde weekend op rij een F1-race, een zogenaamde ’triple-header’. Andreas Seidl, de teambaas van McLaren, doet echter een oproep om te proberen ’triple-headers’ op de F1-kalender van volgend jaar te vermijden.

In 2018 werd er voor het eerst een triple-header georganiseerd maar al snel kwamen er klachten van de teams die het een te zware belasting voor hun personeel vonden en dat vaak al op een erg te drukke F1-kalender.

De Formule 1 luisterde door het jaar nadien geen triple-header meer op de kalender te plaatsen maar de pandemie met het coronavirus zorgde ervoor dat er op minder maanden meer races moeten plaatsvinden. Na een erg intense en aangepaste F1-kalender staat er dit jaar meermaals een triple-header op de F1-kalender dit jaar.

Opnieuw laait de discussie op over triple-headers die het F1-personeel uitputten, zeker nu we na Spa-Francorchamps en Zandvoort al meteen een F1-race op Monza krijgen.

“Het belangrijkste vind ik dat we volgend jaar absoluut niet nog meer races op de kalender krijgen,” vertelde Adreas Seidl na een vraag van ‘RaceFans’. “Ik denk dat we nu eigenlijk al te veel races hebben voor ons personeel.”

“Daarnaast is het ook belangrijk om aandacht te hebben voor het aantal triple-headers. Volgens mij moeten we absoluut vermijden om nog triple-headers op de kalender te hebben, we moeten onze mensen ontzien. We moeten eerlijk gezegd triple-headers vermijden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print