“Voor de levensgevaarlijke acties van Nikita Mazepin is er geen plaats in de Formule 1”

Haas F1 team
Haas F1 team

Ralf Schumacher uit flink wat kritiek aan het adres van Nikita Mazepin omwille van zijn gevaarlijke acties tegenover zijn teamgenoot Mick Schumacher tijdens de openingsronden van de GP van Nederland.

Het was afgelopen weekend eigenlijk al hommeles tussen de twee Haas-rijders tijdens de kwalificaties voor de GP van Nederland. Volgens Mazepin had zijn teamgenoot Schumacher teamorders aan zijn laars gelapt door hem voorbij te steken tijdens het eerste deel van de kwalificaties op zaterdag.

Na de bewuste sessie nam Mazepin geen blad voor de mond en stelde hij dat Schumacher zijn ware gelaat had getoond en dat het voor hen beiden het beste zou zijn als ze de interne afspraken in het team zouden respecteren.

Wijze woorden van de Rus, maar het valt te betwijfelen of er ook teamorders waren die hem toelaten om zijn positie op een zeer agressieve wijze te verdedigen tegenover zijn teamgenoot. Mazepin knalde Schumacher op het rechte stuk van het circuit van Zandvoort bijna in de pitmuur.

“Ik ben niet de enige rijder bij wie hij dit gedaan heeft vandaag,” aldus Schumacher. “Ik hoop dat bepaalde mensen dit zien en dat er in de toekomst consequenties zullen volgen.”

Ralf Schumacher, tegenwoordig aan de slag als analist voor ‘Sky’, vond de acties van Mazepin absoluut niet kunnen.

“Mick bevond zich in een perfecte positie om in te halen toen Mazepin aan de kant ging en daarbij zelfs Mick’s voorvleugel brak,” vertelde de voormalig F1-rijder aan Sky Duitsland.

“Zulke acties bij deze hoge snelheden zijn levensgevaarlijk. Met dit soort acties hoort Nikita niet thuis in de Formule 1.”

“De risico’s die hij neemt passen niet bij zijn talent. Hij lijkt overdonderd en gefrustreerd.”

“Guenther Steiner moet nu en dringend ingrijpen. Zelfs als het geld nodig is kan dat niet de prijs zijn om je team in gevaar te brengen.”

Ook voormalig wereldkampioen Jenson Button sluit zich aan bij Ralf Schumacher en hij vindt dat Mazepin dringend in de spiegel moet kijken.

“Het was een beetje te agressief,” zei Button. “Je kunt niet reageren op zoiets, dat is het probleem. Het was supersnel zoals hij over het circuit bewoog.”

“Het maakt niet uit wat er in de kwalificatie is gebeurd en het zou geen invloed moeten hebben op de manier waarop je in de race rijdt. En als dat wel zo is dan zit je in de verkeerde sport want dit is een gevaarlijke sport.”

“Als hij een lange carrière in de F1 wil, dan moet hij zijn houding veranderen want hij is veel te agressief.”

“Je kunt niet zo reageren op een situatie, het is belangrijk hoe je reageert op fouten, dat maakt je de persoon en coureur die je bent.”

Guenther Steiner, de teambaas van beide kemphanen, wil het meer klasseren als een ‘race-incident’ en vindt niet dat er een schuldige valt aan te duiden.

“Het plan is om voor Monza bij elkaar te komen en te kijken wat we moeten doen om dit in de toekomst te voorkomen want hier is niemand bij gebaat”, aldus de Haas-teambaas.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022