Mercedes: “We hebben nog veel ‘vuurkracht’ om onze F1-bolide te verbeteren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Net als vorig jaar is er bij Mercedes sprake van een moeilijk seizoensbegin. Desondanks staat Mercedes momenteel derde in het kampioenschap en ze hebben naar verluidt nog heel wat ‘vuurkracht’ in de pijplijn zitten om de wagen te verbeteren.

Mercedes zal doorheen het seizoen vooral met Aston Martin en Ferrari moeten strijden. Red Bull lijkt buiten bereik maar ze willen bij Mercedes alles op alles zetten om de huidige wagen zo goed mogelijk te maken. Er is dan ook hoegenaamd geen sprake van het ‘opgeven’ van het huidige seizoen.

“Er zijn al heel wat nieuwe onderdelen, je hebt ieder weekend een wagen die enorm anders is,” vertelt James Allison, technisch directeur bij Mercedes, tijdens de ‘F1 Nation podcast’. “Soms zijn het wat meer nieuwe onderdelen, soms wat minder. We hebben tijdens iedere race nieuwe onderdelen, Baku zal daarop geen uitzondering zijn. Ik hoop dat we constant nieuwe onderdelen op de wagen kunnen blijven introduceren.”

“Je moet constant rekening houden met het budgetplafond en allerlei andere zaken maar tijdens deze fase van het seizoen is er nog voldoende ‘vuurkracht’ om de wagen sneller te maken.”