Lewis Hamilton wil naar de ruimte gaan: “Ik sprak er met Elon Musk over maar die dingen ontploffen ook!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton plant nog niet meteen een afscheid van de Formule 1 maar hij denkt duidelijk wel al na over zijn leven na de Formule 1. zo wil hij op een dag naar de ruimte gaan.

Naast de Formule 1 is Lewis Hamilton ook gefascineerd door allerlei andere zaken. Van mode en muziek is dat algemeen gekend maar de zevenvoudige wereldkampioen Formule 1 heeft ook ambities die ‘buitenaards’ zijn. Zo wil Hamilton op een dag naar de ruimte gaan.

Om dat doel te bereiken rekent Lewis Hamilton op Elon Musk, de grote baas van Tesla is dat immers ook van SpaceX dat met een ruimteraket niet alleen vracht maar ook mensen naar de ruimte wil brengen. Lewis Hamilton wil er daar duidelijk één van zijn.

“Elon is de voorbije twee jaar naar mijn feestje in Austin geweest. Uiteraard heb ik het met hem gehad over het feit of we op de maan geland zijn. Waar we nu naartoe gaan?” aldus Hamilton tijdens een officieel F1 fan-event in Australië. “Ik ga er naartoe, op een bepaald moment ga ik naar de ruimte. Maar ik ga eerst andere mensen laten gaan want die raketten ontploffen ook soms wanneer ze naar boven gaan. Hij heeft het over naar Mars gaan, maar ik wil sowieso naar de ruimte gaan op een bepaald moment.”

De woorden van Lewis Hamilton in Australië leken profetisch want zo’n week geleden ontploft een Starship-raket van SpaceX tijdens een test. Het zal echter sowieso nog wel even duren alvorens we Hamilton de ruimte in zien gaan. SpaceX moet nog heel wat testvluchten doen alvorens de eerste ‘ruimtereis’ van SpaceX een feit is.