“Ferrari zal in Azerbeidzjan plots een halve seconde sneller zijn”

Ferrari
Ferrari

Tot dusver kende Ferrari een erg moeilijk en ontgoochelend begin van het nieuwe F1-seizoen maar de Italianen zouden van de lange pauze tussen de races in Australië en Azerbeidzjan gebruik gemaakt hebben om hun wagen fors te verbeteren.

Geen enkele overwinning, zelfs geen enkele podiumplaats. Met slechts 26 punten en een vierde plaats in het constructeurskampioenschap kijkt Ferrari al tegen een achterstand van bijna honderd punten aan op wk-leider Red Bull. Ferrari had zich het nieuwe seizoensbegin ongetwijfeld anders voorgesteld.

Er kwam felle kritiek op Ferrari, niet op zijn minst van de Italiaanse media, maar bij Ferrari probeerden ze om rustig te blijven en hard te werken. Dat harde werk concentreerde zich de voorbije weken volgens ‘Racingnews365’ op verschillende fronten: de afstelling van de wagen, de ophanging en de motoren.

Ferrari zou heel wat simulatorwerk verricht hebben waarbij er vooral naar de afstelling en de ophanging vooraan en achteraan gekeken werd. Volgens de verkregen feedback zou de Ferrari SF-23 komend raceweekend in Baku zo’n 1,2 seconde sneller zijn dan vorig jaar. Dat zou een serieuze stap vooruit betekenen want tijdens de eerste races van het seizoen was Ferrari slechts zo’n zeven tienden sneller dan de performance op dezelfde circuits een jaar eerder.

Met haar 1,2 seconde sneller dan vorig jaar zou Ferrari een gelijkaardige prestatiesprong vooruit zetten als wat Red Bull tijdens de eerste raceweekends van het nieuwe seizoen deed. Het zou eveneens dus betekenen dat Ferrari door haar uitgebreid simulatorwerk nu plots een halve seconde sneller is geworden dan tijdens de eerste drie races van het seizoen.

Afwachten of die resultaten ook komend raceweekend bevestigd worden op het circuit …