“FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem ligt opnieuw onder vuur wegens seksisme en intimidatie”

Mohammed Ben Sulayem - Instagram
Mohammed Ben Sulayem - Instagram

FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem ligt na nieuwe beschuldigingen wegens seksisme en intimidatie opnieuw onder vuur. Door de nieuwe beschuldigingen komt hij erg onder druk te staan weet ‘Telegraph Sport.’

Eerder dit jaar was er al ophef rond de Sulayem die had gezegd dat “vrouwen onmogelijk slimmer konden zijn dan mannen.” Volgens ‘Telegraph Sport’ heeft de voormalige secretaris-generaal van de FIA, Shaila-Ann Rao, net voor haar vertrek in december in een brief melding gemaakt van verschillende instanties waar seksistisch gedrag werd vertoond.

Rao zelf wil niet bevestigen dat de bewuste brief inderdaad van haar hand is, maar ‘Telegraph Sport’ weet naar eigen zeggen dat ze de auteur van de brief is. 

Als men de FIA naar een reactie vraagt wordt er ontkend dat er een verband zou zijn tussen het plotse vertrek van Rao en de brief. 

“Shaila-Ann Rao was vanaf 1 juni 2022 tijdelijk directeur bij de FIA en werd daarna interim-secretaris-generaal voor de autosport. In november 2022 is door beide partijen besloten dat zij die functie zou verlaten. Er zijn wederzijdse privacy-voorwaarden afgesproken, zoals gebruikelijk in het bedrijfsleven. Geen van beide partijen heeft een verwijzing gemaakt naar de ethische commissie van de FIA.”